Doe|Kunst - Met je stem op safari

Zangeres Zora wil iets nieuws ... iets wat nog niemand ooit gedaan heeft. Ze gaat eens goed luisteren naar de dieren in de dierentuin.

 

Zangeres Zora wil iets nieuws ... iets wat nog niemand ooit gedaan heeft. Ze gaat eens goed luisteren naar de dieren in de dierentuin. Ze probeert de dieren niet alleen te imiteren, maar ook te ontdekken waarom ze hun stem zo gebruiken. Tijdens haar bezoek doet Zora allerlei nieuwe ideeën op voor haar stem. Maar er zijn wel heel veel dieren in de dierentuin … Zora kan het niet allemaal alleen en vraagt de leerlingen haar te helpen ... kunnen zij met hun stem op onderzoek gaan? En daar een muziekje of een lied van maken?

In dit project gebruiken de leerlingen hun creativiteit om zelf geluiden te creëren, uit te proberen en te presenteren. Van alle zelf verzonnen geluiden maken ze een lied en tot slot geven ze een concert: Met je stem op safari. Ontdek hoe dieren hun stem gebruiken.

Deze voorstelling wordt aangeboden vanuit het programma Doe|Kunst. Doe|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Ieder project start met een gastles. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site  Doe|Kunst online. Deelname aan Doe|Kunst is voor elke individuele school mogelijk. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10

Doelgroep
Groep 1-2