Kijk|Kunst - Viltland

Beeldende kunst in de klas, een project rondom een kunstwerk van Esty Gertzman

 
Kunstenaar Esty Gertzman maakte een klein landschap van kleurig wollen vilt. Esty wil met haar landschap de jonge kijker een moment van schoonheid, verwondering of herkenning geven. Het landschap bestaat uit minibergjes, boompjes en beestjes. In je fantasie kan je rondom deze bergen wandelen, even onder de boom zitten of een slokje water uit het meer nemen. Geïnspireerd door het kunstwerk schreven Margje en Sjoerd Kuyper een verhaal. Sjoerd Kuyper leest het voor in een filmpje. 
 
Viltland laat jonge leerlingen op een verrassende manier kennismaken met beeldende kunst. De leerlingen kijken naar het kunstwerk volgens de methode VTS (Visual Thinking Strategies). Ze geven betekenis aan wat ze zien door erover te praten en zelf te maken. Met de meegezonden kleurige wol kunnen ze zelf vilt maken.

Dit project wordt aangeboden vanuit het programma Kijk|Kunst. Kijk|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site Kijk|Kunst online. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10.

Doelgroep
Groep 1-2