Doe|Kunst - Loop naar de maan!

Loop naar de maan zeggen ze weleens. Dat nemen we in dit project niet letterlijk. Over een wandeling naar de maan zou je bijna negen jaar doen.

In dit project ontdekken leerlingen in dans en beweging wat afstand en ruimte betekenen. Ze ontdekken wat planeten, maandwarrelaars en meteorieten zijn. In kleine stapjes ontwikkelen ze een ruimtedans gestimuleerd door aanstekelijke muziek en kleurige rubberen stippen die helpen om posities in de ruimte te markeren.

In de gastles veranderen de leerlingen in "maandwarrelaars". Maandwarrelaars springen, glijden en stampen door de ruimte. Ze kunnen draaien, wervelen of helemaal stil staan. Ze bewegen sneller of langzamer afhankelijk van warmte of kou. En dwarrelaars moeten oppassen voor meteorieten die af en toe plotseling door de ruimte suizen. De leerlingen krijgen in alle oefeningen veel ruimte om zelf te ontdekken, verkennen en vorm te geven in dans. Tot slot rijgen ze alle oefeningen aan elkaar tot een complete ruimtedans op weg naar de maan. Reis je mee?

Deze voorstelling wordt aangeboden vanuit het programma Doe|Kunst. Doe|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Ieder project start met een gastles. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site  Doe|Kunst online. Deelname aan Doe|Kunst is voor elke individuele school mogelijk. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10

Doelgroep
Groep 3-4