Doe|Kunst - Magdat?

Rode draad in het project Magdat? vormt de fictieve televisieshow Magda’s Magdat-rad. Hierin vertoont de uitbundige presentatrice Magda diverse komische sketches die haar worden aangereikt door haar Magdat-rad. Het onderwerp van de sketches is gedrag waarbij je je af kunt vragen: ‘Mag dat?’.

Het draait in Magdat? om ongeschreven gedragsregels waarover leerlingen met elkaar in discussie kunnen gaan en waarover ze ook zelf een komische sketch kunnen maken.

In les 1, de gastles, maakt de vakdocent een begin en verkent met de leerlingen de mogelijkheden van het spelen van zo’n sketch. Leerlingen leren hoe je een sketch opbouwt, hoe je deze grappig maakt en hoe je uitvergroot kunt spelen. Ze ontdekken het plezier van samen toneelspelen. Les 2 en 3 zijn verdiepende lessen. De leerlingen bekijken Magda’s filmpjes, gaan erover in gesprek en maken zelf een sketch aan de hand van een situatie op het rad.

Deze voorstelling wordt aangeboden vanuit het programma Doe|Kunst. Doe|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Ieder project start met een gastles. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site  Doe|Kunst online. Deelname aan Doe|Kunst is voor elke individuele school mogelijk. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10

Doelgroep
Groep 5-6