Kijk|Kunst - De verdwaalde Viking

Thomas is tien en woont in Zwartbult, een klein dorp aan een rivier. Orde en rust staan hoog in het vaandel van de burgemeester. Een dik boek vol regels houdt het dorp stevig in de greep. Tot op een warme lentedag een Viking aan komt varen.

Hij stapt uit en blijft… Thomas gloeit van opwinding, maar het dorp wordt bang. Wat moet die engerd hier? De verdwaalde Viking is een mysterieuze, humoristische en spannende vertelvoorstelling over vertrouwen en vooroordelen.

Harro van Lien
Harro van Lien is als acteur bekend van theater Thot waar hij in verschillende jongerenvoorstellingen speelde. Sinds enkele jaren vindt hij inspiratie in het vertellen van verhalen. Kernwoorden voor zijn werk zijn vertedering, humor, betrokkenheid en energie.

Dit project wordt aangeboden vanuit het programma Kijk|Kunst. Kijk|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site Kijk|Kunst online. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10.

Doelgroep
Groep 5-6