Doe|Kunst - Dier + ik

Het project Dier + ik verkent de relatie tussen mens en (huis)dier. De leerlingen zien drukwerk van Marjoke Schulten. Hierin staat de emotionele band tussen mensen en dieren centraal.

In de klas komt een ingelijste prent met vier kleine afbeeldingen. In de prenten worden mens en dier letterlijk één geheel: vlechten eindigen in zwaluwen, een meisje knuffelt haar enorme konijn bijna plat en een vis zit verwerkt in een badpak.

Voorafgaand aan de gastles hebben de leerlingen nagedacht over hun eigen relatie met (huis)dieren en ze hebben een foto van hun favoriete dier gezocht. In les 1 demonstreert de vakdocent de werkwijze van Marjoke Schulten. De leerlingen doen hun eerste ervaringen op met kartondruk. In les 2 bekijken en bespreken de leerlingen het kunstwerk in de klas met behulp van een kunstkijkwijzer. In les 3 maken ze hun eigen ‘dier en ik’ in kartondruk.

Deze voorstelling wordt aangeboden vanuit het programma Doe|Kunst. Doe|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Ieder project start met een gastles. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site  Doe|Kunst online. Deelname aan Doe|Kunst is voor elke individuele school mogelijk. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10

Doelgroep
Groep 7-8