Doe|Kunst - Maandrager

In het project Maandrager staat de verbeelding centraal. Er komt een Maandrager van kunstenaar Bert van Beek in de klas. Het intrigerende beeldje brengt de fantasie van de leerlingen op gang.

Wat is een Maandrager eigenlijk? De leerlingen gaan mee in de wereld van de kunstenaar en geven in verhaal en dans vorm aan hun eigen ideeën over de Maandrager. Hoe kun je spelen op de maan? Waarom draagt het mannetje de maan? Kunnen wij dat ook? Ze maken hun eigen maan en fotograferen zichzelf als Maandragers.

Maandrager opent met een dansles door een vakdocent. De leerlingen geven in beweging weer wat er op de maan te zien is en onderzoeken hoe je de maan kunt dragen. In les 2 krijgt het kunstwerk Maandrager een plaats in de klas. De leerlingen bekijken en bespreken het beeldje. Ze maken zelf een maan van gescheurd papier en tekenen de Maandrager erbij. Ze zingen het Maanliedje. Les 3 beschrijft diverse werkvormen om een maan te maken. In de laatste les fotograferen de leerlingen elkaar als Maandrager met hun zelfgemaakte maan.

Deze voorstelling wordt aangeboden vanuit het programma Doe|Kunst. Doe|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Ieder project start met een gastles. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site  Doe|Kunst online. Deelname aan Doe|Kunst is voor elke individuele school mogelijk. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10

Doelgroep
Groep 1-2