Doe|Kunst - De lege bladzijde

Simon Schrijver heeft heel veel boeken geschreven maar nu heeft hij echt geen enkel idee voor zijn volgende boek. Hij vraagt de leerlingen hem te helpen.

Op de vloer van het speellokaal heeft Simon met witte tape een lege bladzijde gemarkeerd. Uit zijn kaartenbakje trekt hij vervolgens één voor één personages, die de leerlingen gaan spelen: een kok, een meisje, een opa, een prinses, enzovoort. Op de lege bladzijde komen de personages tot leven en ontmoeten ze elkaar. Uiteindelijk ontstaat er een nieuw verhaal dat Simon samen met de leerlingen verzint en speelt.

In les 2 verkennen de leerlingen al spelend allerlei locaties, zoals een woestijn, een winkelstraat en een zwembad. In de derde les staat het improviseren met voorwerpen centraal. Hierbij worden kartonnen zetstukken – onder meer een gieter en een vogelkooitje – en de kaartjes uit het lespakket gebruikt. Online is er een woordhusselaar beschikbaar. Dat is de kaartenbak van Simon Schrijver, maar dan digitaal.

Deze voorstelling wordt aangeboden vanuit het programma Doe|Kunst. Doe|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Ieder project start met een gastles. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site  Doe|Kunst online. Deelname aan Doe|Kunst is voor elke individuele school mogelijk. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10

Doelgroep
Groep 3-4