Doe|Kunst - Ritme met handen en voeten

In het dagelijks leven kennen we heel veel soorten ritmes: je hartslag, je ademhaling, het ritme van dag en nacht. In dans heeft ritme een eigen vorm en betekenis.

In dit project werken de leerlingen met ‘ritmebouwstenen’ in dans. Ze ontdekken welke ritmes ze met handen, voeten en lijf kunnen maken en ervaren dat samen ritmisch dansen een verbindend gevoel geeft. Ook leren ze hun zelfbedachte bewegingen te ordenen tot een unieke ritmische dans.   

Tijdens de gastles onderzoeken de leerlingen het verschil tussen dansen met het hele lijf of met stukjes van je lijf. Ze leren elementen uit breakdans: de sixstep, freezes en van staand naar de grond bewegen. In de lessen daarna werken ze onder meer met bodypercussie. Dansen met ritme is tevens trainen aan lichaamsbewustwording, lichaamscoördinatie en motoriek. Alle onderdelen uit het project vormen tezamen een presentatiedans. Bij het project horen aanstekelijke muziekjes en instructiefilms.

Deze voorstelling wordt aangeboden vanuit het programma Doe|Kunst. Doe|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Ieder project start met een gastles. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site  Doe|Kunst online. Deelname aan Doe|Kunst is voor elke individuele school mogelijk. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10

Doelgroep
Groep 5-6