Doe|Kunst - Bak een hit!

Rapper Justin en zangeres Roos willen hun vriendin Kim verrassen met een zelfgemaakte taart. Maar wat ze ook proberen, de taart mislukt. Waarom verrassen ze haar niet met iets dat beter bij hen past?

Ze besluiten een muzikale taart te bakken. Hierbij gebruiken ze een looper, een apparaatje waarmee ze laagjes muziek kunnen stapelen. Zo maken ze samen de Bakblikboogie. In dit project ontdekken leerlingen hoe ze met hun eigen stem en de looper een muzikaal baksel voor iemand anders kunnen maken.

In de gastles ervaren de leerlingen dat je met je stem heel veel kunt doen. Ze leren de Bakblikboogie en ontdekken hoe ze met hun eigen stem en de looper muzieklaagjes kunnen stapelen. In kleine groepjes maken ze muzikale baksels en presenteren die aan het eind van de les aan elkaar. Ook in les 2 en 3 is de looper in de klas. De leerlingen schrijven een rap, stapelen ritmes en improviseren zanglaagjes. De verschillende onderdelen voegen ze samen met de Bakblikboogie. Een feestelijke presentatie sluit het project af.

Deze voorstelling wordt aangeboden vanuit het programma Doe|Kunst. Doe|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Ieder project start met een gastles. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site  Doe|Kunst online. Deelname aan Doe|Kunst is voor elke individuele school mogelijk. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10

Doelgroep
Groep 7-8