Kijk|Kunst - Blauw Gras

Op een boerderij wonen opa, moeder, Woody en Sue. Iedere dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie met elkaar over het leven.

Maar veel gebeurt er verder niet op het platteland. Op een dag staat plotseling een vreemd huisje op het erf. Er klinkt muziek. Maar die lijkt in niets op de muziek die zij met elkaar spelen … Blauw Gras is een vrolijke voorstelling vol bluegrassmuziek over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.

Wie Walvis
Theatergroep Wie Walvis maakt humoristisch theater waarin muziek een belangrijke rol speelt. De verschillende spelers hebben allemaal hun eigen achtergrond die zij samenbrengen in hun voorstellingen. Van toneel, via flamenco naar folk en verder. De grens tussen het acteren en musiceren wordt met veel enthousiasme en vaardigheid overschreden.

Dit project wordt aangeboden vanuit het programma Kijk|Kunst. Kijk|Kunst is een kunstprogramma met kant-en-klaar lesmateriaal. Bovendien zijn er leuke uitnodigende online doe-opdrachten voor leerlingen die goed passen in een weektaak. Het hele programma met educatief materiaal, online opdrachten en rooster staat op de site Kijk|Kunst online. Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Kunstgebouw: primaironderwijs@kunstgebouw.nl, 015 215 45 10.

Doelgroep
Groep 7-8