Creativiteit ontwikkelen met de Doe-het-zelf Toolbox

Creativiteit wordt steeds vaker gezien als onmisbare vaardigheid in een steeds sneller veranderende samenleving. Maar wat is creativiteit precies? En hoe kunt u het ontwikkelen bij uw leerlingen? Wat is het verschil tussen proces- en productgericht werken? En wat houden de vermogens 'onderzoeken', 'creëren' en 'reflecteren' precies in?

 

Inhoud inspiratiebijeenkomst
Tijdens deze inspiratiebijeenkomst gaat u in kleine groepjes praktisch aan de slag met creativiteitsontwikkeling. We gebruiken de Doe-het-zelf Toolbox voor diverse inspirerende opdrachten om te ervaren hoe 'makkelijk' het is om dit zelf te doen met uw eigen leerlingen. U hoeft geen specifieke technieken te kennen of kunstzinnige vaardigheden te beheersen om toch creativiteit in de les te brengen!
U bedenkt zelf nieuwe opdrachten en ervaart hoe u de toolbox kunt inzetten als middel voor reguliere vakken zoals taal en wereldoriëntatie, maar ook voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen.

Opbrengst inspiratiebijeenkomst
U kunt meteen de volgende dag al zelf een toolbox maken en gebruiken. Bovendien ontvangt u achteraf een pdf met verschillende lessuggesties.