Muziek op je eigen manier

Muziek troost, verbindt, stimuleert, ontroert en herinnert ons aan andere tijden dan het nu. Weinig mensen kunnen zonder muziek. Tegelijkertijd brreekt bij veel mensen het angstzweet uit bij de gedachte aan muziekles.

Ik kan niet zingen. Ik kan niet in de maat spelen. Ik ben hartstikke toondoof. Muziek troost wellicht wel, maar muziekles doet vaak wat heel anders met mensen. Wat als muziekles een ontmoeting was en een uitnodiging om samen met anderen op avontuur te gaan in de wondere wereld van het geluid. Een zoektocht naar hoe geluid soms ineens muziek wordt. Dat je samen met je juf of meester ontdekt dat alles muziek kan zijn. Dat je je eigen muziek kunt maken met een liniaal en een stuk aluminiumfolie. Dat muziekles gaat om het geven van ruimte en uitdaging om te ontdekken wat je kunt en wilt.

Inhoud inspiratiebijeenkomst
Een inspirerende bijeenkomst voor teams van basisschoolleerkrachten die meer met muziek willen in de school en op zoek zijn naar hoe ze dat kunnen doen. De workshop wordt gegeven door een muziekvakspecialist met ervaring in het PO. Onder het motto “tell me and I forget, teach me and I remember, involve me and I learn” bestaat de bijeenkomst voor een wezenlijk deel uit het samen ervaren van verschillende manieren van samen muziek maken en het reflecteren daarop + het vertalen van hetgeen je zelf meemaakt naar je eigen lessen.
 
Opbrengst inspiratiebijeenkomst
Het hoofddoel van deze bijeenkomst is de leerkrachten te enthousiasmeren voor het ontwerpen en geven van muziekonderwijs vanuit de culturele competenties: onderzoeken-creëren-reflecteren. Een belangrijk tweede doel is het stimuleren van het formuleren van een visie op muziekonderwijs in relatie tot de brede doelen van de school: waarom zou je muziekonderwijs willen op je school?
 
De inspiratiebijeenkomst Muziek op je eigen manier is erkend door het Lerarenregister en levert 2 registeruren op.